Vi småbloggar mot storbloggarna!

Jag fick i morse en kommentar som fick mig att tänka till. 

Det handlade om att jag skickade in tips till Stina Lee om att hon var med i nya Vecko Revyn, Jag fick ett mejl fån henne i fall att jag kunde fotografera artikeln och skicka till henne så hon kunde lägga ut det på hennes blogg. Hon var jättetrevlig i mejlet men vad får jag för ”credit” av att jag lade ner tid på detta? Inget! Inte ens en länkning, det jag skulle velat ha! Jag menar lite utbetalning börde man få, istället fick jag ”en gullig läsare och VR prenumerant”. Jag kände mig lite sviken, det är ändå MINA bilder som är på hennes blogg så jag kommenterade ”Jag som tipsade och mina bilder!” Det var här kommentaren, Charlotte kommenterade och tyckte samma sak.

Här är inlägget som Stina Lee skrev:

Det jag vill komma med nu är att jag tycker storbloggarna ska hjälpa sina läsare och små bloggläsare på vägen. Hur jobbigt är det egentligen att lägga in en länk? Kommer Stina minnas mig sedan? Det jag också reagerade på var när Tyra Sjöstedt igår ville att någon skulle fixa hennes header, hon skrivet tom att hon inte minns vem som gjode hennes nuvarande header. För att hon inte länkade till designaren på headern!  Jag skulle vilja se lite mer credit till läsarna. Många är ju duktiga på att tacka, vilket är bra men börja med att länka lite också!

__________________________________________________________________________________

SÅ nu ska jag göra såhär! ALLA SOM KOMMENTERAR MINA INLÄGG I DAG OCH IMORGON KOMMER JAG ATT LÄNKA I ETT INLÄGG! Det kvittar vad det står, bara det är en kommentar! Just för att JAG vill visa att jag inte gömmer undan några läsare.

DET ÄR DAGS DAGS FÖR OSS SMÅBLOGGAR ATT SÄTTA NER FOTEN!

Kram på er fina läsare! ♥

blogstats trackingpixel

12 reaktion på “Vi småbloggar mot storbloggarna!

 1. håller verkligen med dig om det mesta i inlägget (undantaget att storbloggarna blivit bättre på att tacka – har aldrig fått svar på en kommentar lämnad till en storblogg. Tycker att alla som på något sätt bidragit, kanske genom en bild eller en kommentar som tas upp i ett inlägg, borde få en länk. Tror att en hel del av storbloggarnas inlägg inspirerats av kommentarer, men det är sällan man ser länkar. En del länkar inte ens till de som varit och fotograferat dem, vilket jag som liten bloggare alltid är noga med att göra. Om man fått en design eller header av någon tycker jag att detta ska synas i själva designen genom en ”design by…” eller något, det behöver kanske inte st över hela bloggen men det bör synas :)

  • Tack, att det är fler som håller med! Kul att många har åsikter, kanske göra ett debattinlägg? :) tack! Du kommer få en länk av mig :p

 2. Pingback: Många känslor angående Vi mot storbloggarna inlägget! | AnnisPannis @ Spotlife

 3. Hej!

  Så sant! Tycker att det är otroligt löjligt att folk inte länkar tillbaka eller ens säger vem som har fotat/tipsat osv. Vad är man så rädd för? Att ens läsare ska hitta en till blogg att följa? Det betyder ju ändå inte att man förlorar sina läsare liksom..

  Jag antar att jag får klassas som någorlunda stor bloggare inom hästvärlden, men jag länkar ALLTID de som har hjälpt mig osv.

  På tal om ingenting, såg din kommentar om min häst på ponnysanning, kul att du tycker hon är maffig. Det tycker jag med ;D

  • Håller med i allt du säger, kul att en ”större” blogg håller med en mindre för en gångs skull! 😀

   Kul att du tyckte det, varsågod! Ett riktigt muskelpaket! 😀

   Kram!

 4. Jättebra inlägg! Jag tycker att Tyra är riktigt riktigt”oupfostrad/bortskämd” som bara får en design utan att ha en aning om VEM som gjort den. (tillochmed jag vet att Linn Strelin gjort den!!) Jag tycker att det är så slappt att bara be läsarna om saker, eftersom många ser upp till Tyra så vill de såklart att hon ska länka dem. Frågan är dock om den där länken kommer. Hon hade ju en tävling om en Dressyrmupparna piké för ett tag sedan, och jag har fortfarande inte sett någon vinnare…..

  // FIA – TEAM EQUIPE
  http://www.teamequipe.blogg.se

  • Hej! Tack! Jag kan tycka det är ok om man har med länk, visar att man drar med läsarna och att de blir en del i bloggen men absolut måste man länka som en belöning! Tycker Tyra är snål med det men annars bra! 😀 jo den piké tävlingen undrar vi ju var den tog vägen! Hon kanske gav de till en kompis? 😉
   Tack för din åsikt! Ha en bra dag, kram :)

 5. Pingback: Länkinlägg – Vi mot Storbloggarna! | AnnisPannis @ Spotlife

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>