Ny vänskap bands igår.

Igår var då den dagen som jag skulle provrida hästen. Berättar det lite mer i detalj för mitt egna intresse att kunna gå tillbaka senare!

Jag var supernervös för att köra dit, nya vägar plus att E22 och E6 hade båda olycka och avspärrade körfält vilket resulterade i att alla skulle köra på de vägar jag skulle köra på och eftersom jag gör många vänstersvängar till stallet blev det lite läskigt, Men jag klarade av det!

När jag kom fram var jag först osäker, ska jag krama Lina, ska jag bara heja eller ta i handen? Lina har jag ju känt sedan 6 års åldern då hon har varit barnvakt och jag hälsat på hennes gård, så känner varandra gör vi ju. Lina släppte upp det nervösa i början och kom med mig med ett stort ”HEEEEEJJJ ANNA DET VAR LÄÄÄNGESEDAN” och öppnade upp armarna – det blev en kram. Jag fick sedan parkera om bilen och sedan tömde hon kärran och så pratade vi om hästen samtidigt. Regnes började falla så vi tog in de tre inackorderade hästarna och jag började ryckta på Polette, som hon då heter Linas häst. Eftersom hon varit skadad hela våren har hon än så länge bara skrittats och Lina gick brevid och jag skrittade när vi red ut. Vi tog en långrunda på 45 minuter runt på åkrarna på det fina skånska landskapet. Riktigt fins där ute. Helt sjukt hur bara 10 minuter från Lund ligger värsta paradiset med ängar, stigar, bilfritt, fina gårdar – perfekt! Vi fick igång en bra och mysig diskussion om hästar och utbytte erfarenheter. Polette var jättefin, kändes lite spänd men absolut inte på ett negativt sätt. Hon tyckte nog bara det var konstigt med en annan ryttare, sedan Polette var 8 år (nu är hon 17) har Lina och Bettan (Linas syster) ridit henne. När vi gick tillbaka upp mot backarna red vi mot solnedgången med 4 rådjur framför oss – Riktigt myskänsla!

På vägen hem förklarade Lina att hon hänner ju verkligen Polette innantil och ut och tidigare medryttare har hon inte varit jättenöjd med. En var för snäll så Polette busade och en var för hårdhänt i skänklar och händer så Polette stelnade till varje pass men hon tyckte att jag var mjuk och fin, Polette var avslappnad, öronen lyssnande, tuggande på bettet och sökande neråt så Lina trodde vi skulle komma bra överrens och detta skulle funka. Lina har dessutom varit ridlärare, men är inte utbildad men hon kan nog utbilda mig lite i alla fall!

Väl tillbaka till stallet kom alla andra hästägare och ägaren till gården SOM SA ATT HON SKULLE TA HIT SJÄLVASTE MINNA TELDE FÖR ATT RIDA HENNES HÄST!!!! Fattar du?! Lina och ägaren var helt oberörda jag jag stog och gapade som en fisk. För en ridskoleryttare att höra att ens förebild inom dressyren ska komma just till denna gården låter helt sjukt i öronen!

Lina tyckte att detta kunde bli super och beslöt oss för att de första veckorna skulle vi vara i stallet samtidigt, Lina vill ändå vara i stallet och då lär vi känna varandra i början, jag och Lina bättra på vår relation och jag ska hitta en relation med Polette!

I morse vaknade jag av ett sms ”Så bra allt kändes igår, tror nog detta kan bli fint…! :)” och kände samma sak, ett leende på läpparna och jag gick till skolan!

Jag ska dit ut i morgon igen och kan knappt vänta! 

 

blogstats trackingpixel

En reaktion på “Ny vänskap bands igår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>