Spara till London, NY eller Tokyo…?

london
Idag fick jag ett förlängt vikariat på jobbet. Jag kommer alltså jobba några veckor till med det jag gör nu, och eftersom jag så snabbt fick förlängt är chansen stor att jag kommer vara kvar där många veckor till(det är egentligen inte det jag vill men det får jag förklara en annan gång…)!

Eftersom jag kommer få min första lön, och vill ut och resa känner jag att jag från början, redan innan första löning ska lägga upp en plan och en budget. Det som lockar mest är ut och resa. Jag har tre olika drömmål. Som jag vill till. London vill jag till innan 2014 blir 2015. New York vill jag så gärna till när som men känner att det mer är en framsiktig plan. Sedan 2020 när Sommar – OS är i Tokyo har jag bestämt mig för att åka dit, dels för att jag alltid velat se staden men också för att jag vill se ridsporten i OS. Skulle vara SÅ häftigt. 

Frågan är nu, hur ska jag spara? Jag måste ha minst 70 000kr till Tokyo. Biljetterna kommer nog ligga högt i pris, och jag vill se hoppning och fälttävlan (hoppning och terrängen) Så jag får räkna med tre dags biljetter. Å andra sidan kommer man nog ganska billigt undan med boendet. Men jag vill ha en ganska stor buffert och med tanke på att det är ett antal år dit tror jag 70 000 kr är ett ”rimligt” pris på resan! Frågan är då om jag ska skita i NY innan Tokyo, jag menar en sådan resa ligger ju också på det priset. Londonresan är ju lite billigare men jag vill ha pengar till shopping. Jag tror jag gör så att jag lägger undan allt utom 500kr varje månad(tro mig, jag har klarat mig på 500kr hela sommaren så det ska inte bli så svårt att leva på 500kr varje månad…) och i jul kollar jag hur mycket pengar jag har. Har jag ”råd” bokar jag en resa till London och efter det sparar till Tokyo.

Får helt enkelt jobba skiten av mig i höst för att nå mina mål, men jag kan, vill och SKA! 

tokyo

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>