Fit is the new skinny.

20130927-185942.jpg

Jag har tränat regelbundet i två månaders tid nu. Alltså förutom min ridning 1-2 gånger i veckan har jag varit på gymmet fyra gånger per vecka och då varierat styrketräning, konditionsträning, med friskispass och Yoga. Jag rör alltså på mig minst fem gånger på en vecka. Jag har hittat mixen som passar mig! Yogan ser jag inte riktigt som ”träning” då yogan är en avslappning för mig. Då får jag lugn och ny energi, inget som är så krävande.

För bara tre månader sedan var jag en tjej som var i stallet tre gånger per vecka och jag tyckte det räcker för mig. Så fel jag trott. Idag har jag insett att som ryttare kan det vara bra att ha varierad träning. Klart att jag tränar på gymmet för att få en mer hållbar kropp och allt det där, men varför jag främst tränar är för att kunna utvecklas som ryttare och bli en bättre ryttare. På bara två månader ser jag redan resultat av min träning. Jag har lättare för koncentration, jag är mer uthållig – jag orkar gallopera en längre stund i lätt sits utan att ge upp efter två minuter, jag får ihop hästen till en bättre form och orkar bära större tyngre hästar som Hollyford.

Jag tycker det är SKITSNYGGT med vältränade armar på både killar och tjejer, det är en av de kroppsdelar som syns bäst och mest att man tränar och det tycker jag lite är det man visar och ser först. Vältränade armar = en som tränar. Sedan en snyggt formad figur på mage/höfter/rygg tycker jag är skitsnyggt på migsjälv!

Jag ser bara fördelar med min träning och nu skulle jag inte kunna tänka mig att missa mina veckopass i gymsalen. Jag trodde det skulle vara svårt att hålla rutin på det att komma tillbaka, att man efter några veckor skulle tröttna och skjuta fram träningen. Men det har jag faktiskt inte upplevt än. Sedan att det har att göra med att det finns en hel del snygga vältränade killar på gymmet som håller ens motivation uppe och gör att man vill stanna extra minuter på gymmet kanske har en bidragande sak till det…? 😉

Mitt mål med träningen: Bli en bättre ryttare, fixa till de vältränade armarna och forma till min figur på mage och höfter!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>