Bra ridlektion.

Hollyford

Åh vad jag tycker om denna hästen!! Helt underbar! Jag älskar fuxar med bläs, och en valack som vågar mysa och bli ”nallig”. Alltid innan jag börjar rykta honom brukar vi stå och mysa i gissningsvis 10 minuter. Han är helt enorm, typ 175 i mankhöjd men han beter sig som

en liten shettlis. Han är ingen tuffing utan en softis som bara vill gosas, kramar, pussas och klias med. Älskar hästar som vill bli ompysslade. Som ber om att få lite kärlek. Känns som att det mer är från hästarnas egna vilja än att människan vill/tvingar hästen att pussa och mysa. Hollyford är så otroligt kelgo, säker huvudet och vill bli kliad på var sida om ganascherna, pussad på mulen, kramad runt halsen, slickar ens händer och sänker huvudet mot ens axel. Åh så underbar häst <3 

Hursomhelst, lektionen gick faktiskt underbart bra. Först var jag jättemissnöjd. Vi skulle galoppera på en åtta och på tre ställen på medellinjen fanns vid A och C volt två bommar och en cavalettibom och vid X i mitten ett lågt räcke. Vi skulle gallopera i ström och varva galoppen och byta galopp över hinderna etc. Hollyford är ganska stor och lång, svår att få ihop så det blev mest ”bowling” med bommarna/hindrena som min ridlärare humoristiskt beskrev det^^ Nu i efterhand tänkte jag att trots att vi inte fick många bra rundor, så de vi fick rätt var riktigt bra i alla fall!

Rikligt nöjd är jag, synd att Hollyford inte är några storlekar mindre. Då hade det lockat att ha honom på foder då han är så otroligt kärvänlig, jag har inte känt det från Poletts sida än, men det kommer väl…!

Nu ska jag packa ner det sista jag har att packa så jag inte behöver tänka så mycket på det imorgon! Sedan hade jag tänkt titta på ett avsnitt Lipstick Jungle – sååååå braaaaa serie, typ Gossip Girl fast med vuxna business women. Love It! 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Bra ridlektion.

    • Nej det brukar vara så. Fast jämfört med en annan storhäst är denna häst ”enkel” att rida, så det varierar! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>